Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Případně se rádi potkáme online přes videohovor i vzdálenou plochu. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Vepřová žebírka sweet and sour s česnekovým chlebem

  • vepřová žebírka
  • sůl
  • voda

Na omáčku

  • ananas
  • banán
  • cibule
  • rajčata
  • česnek
  • cukr
  • sladká sojová omáčka
  • vinný ocet


Na chléb

  • mouka
  • voda
  • olej
  • droždí

Jako první si přes noc namarinujeme vepřová žebírka v 10% roztoku slané vody.
Dále vaříme v páře do měkka.
Na omáčku si nejprve orestujeme cibuli s ananasem a několika stroužky česneku a necháme zkazamelizovat.
Poté přidáme rajčata, sůl, cukr, sladkou sójovou omáčku, vinný ocet, banán a vše zredukujeme do konzistence omáčky, kterou na závěr rozmixujeme.
Těsto na česnekový chléb si vypracujeme z mouky, vody, oleje a droždí. Během kynutí ho několikrát překládáme, abychom vypracovali lepek.
Z kynutého těsta tvarujeme placky, které pečeme na grilu a na závěr potíráme rozmixovanou petrželí s česnekem.