- vepřová žebírka
- sůl
- voda
Na omáčku
- ananas
- banán
- cibule
- rajčata
- česnek
- cukr
- sladká sojová omáčka
- vinný ocet
Na chléb
- mouka
- voda
- olej
- droždí
Jako první si přes noc namarinujeme vepřová žebírka v 10% roztoku slané vody.
Dále vaříme v páře do měkka.
Na omáčku si nejprve orestujeme cibuli s ananasem a několika stroužky česneku a necháme zkazamelizovat.
Poté přidáme rajčata, sůl, cukr, sladkou sójovou omáčku, vinný ocet, banán a vše zredukujeme do konzistence omáčky, kterou na závěr rozmixujeme.
Těsto na česnekový chléb si vypracujeme z mouky, vody, oleje a droždí. Během kynutí ho několikrát překládáme, abychom vypracovali lepek.
Z kynutého těsta tvarujeme placky, které pečeme na grilu a na závěr potíráme rozmixovanou petrželí s česnekem.