Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Čerstvý pita chléb

1 lžíce droždí
1 lžička cukru
3 sklenice vlažné vody
5 sklenic hl. mouky
1 a 1/2 lžičky soli
2 lžíce olivového oleje

Z droždí, cukru a vlažné vody si připravíme kvásek a necháme ho vykynout.

Prosátou mouku trochu nahřejeme v troubě, osolíme s smícháme s vykynutým kváskem. Postupně přidáme vlažnou vodu a trochu oleje a hněteme, až je těsto hladké a úplně tuhé (přestane se lepit na ruce).

Těsto rozdělíme asi na 20 kuliček, které rozválíme na placky o průměru 15 až 20 cm.

Položíme je na slabě pomoučený vál, přikryjeme utěrkou a necháme odpočívat asi 20 min.

Chléb pečeme při maximální teplotě.
V elektrické troubě, kde ohřejeme na max. dolní část.
V plynové troubě, kde ohřejeme na max. horní část.