1 lžíce droždí
1 lžička cukru
3 sklenice vlažné vody
5 sklenic hl. mouky
1 a 1/2 lžičky soli
2 lžíce olivového oleje
Z droždí, cukru a vlažné vody si připravíme kvásek a necháme ho vykynout.
Prosátou mouku trochu nahřejeme v troubě, osolíme s smícháme s vykynutým kváskem. Postupně přidáme vlažnou vodu a trochu oleje a hněteme, až je těsto hladké a úplně tuhé (přestane se lepit na ruce).
Těsto rozdělíme asi na 20 kuliček, které rozválíme na placky o průměru 15 až 20 cm.
Položíme je na slabě pomoučený vál, přikryjeme utěrkou a necháme odpočívat asi 20 min.
Chléb pečeme při maximální teplotě.
V elektrické troubě, kde ohřejeme na max. dolní část.
V plynové troubě, kde ohřejeme na max. horní část.