Kube za syrova:
500g jemného bulguru
500g jehněčího masa (kýty nebo svíčkové)
sůl
1/2 lžičky mletého pepře, nového koření, muškátového oříšku, cayenského koření
1/2 sklenice olivového oleje
2 malé cibule
(Můžeme ochutit také šťávou z jednoho citronu.)
Bulgur zalijeme studenou vovdou tak, aby byl celý zakrytý a máčíme ho asi 10min.
Poté ho dáme do hustě tkané navlhčené látky (popř. bavlněného sáčku) a vytlačíme z něj všechnu přebytečnou vodu.
Jehněčí maso 3x umeleme. Přidáme k bulguru, osolíme a okořeníme.
Vše společně promícháme rukama, které občas navlhčíme studenou vodou. Směs má být hladká.
Směs o tloušťce asi 1cm můžeme dát na jedu společnou nízkou mísu (jako v našem případě) a rozdělíme ji podle počtu hostů na stejné dílky. V jednotlivých porcích vyhloubíme palci jamky, které naplníme částí olivvového oleje.
Ozdobíme očištěnými cibulkami nakrájenými na čtvrtky a ihned podáváme (s arabským chlebem).