Suroviny:
Zázvor
Červená cibule
Tom yum pasta
Citróny
Kuřecí maso
Houby
Kokosové mléko
Rybí omáčka
Cukr
Limetka
Rýžové nudle
Fazolové klíčky
Koriandr
Příprava:
Nejprve si orestujeme na drobno nasekaný zázvor a červenou cibuli. Přidáme Tom yum pastu, znovu orestujeme. Zároveň s cibulí restujeme citrónovou trávu, kterou natlučeme, aby se nám uvolnili silice. Poté přidáme kuřecí maso, houby a dohromady orestujeme, podlijeme vývarem ze slupek z krevet, který nám zbyl ze závitků (můžeme použít i klasický vývar – např. kuřecí), podlijeme trochou vody. Kuřecí maso podusíme do měkka a přidáme kokosové mléko pro zjemnění. Dochutíme rybí omáčkou, cukrem a limetou. Podáváme s rýžovými nudlemi, fazolovými klíčky a posypeme koriandrem.