Tom Kha Kai - Kokosová polévka se zázvorem a citrónovou trávou

Suroviny:

Zázvor

Červená cibule

Tom yum pasta

Citróny

Kuřecí maso

Houby

Kokosové mléko

Rybí omáčka

Cukr

Limetka

Rýžové nudle

Fazolové klíčky

Koriandr

Příprava:

Nejprve si orestujeme na drobno nasekaný zázvor a červenou cibuli. Přidáme Tom yum pastu, znovu orestujeme. Zároveň s cibulí restujeme citrónovou trávu, kterou natlučeme, aby se nám uvolnili silice. Poté přidáme kuřecí maso, houby a dohromady orestujeme, podlijeme vývarem ze slupek z krevet, který nám zbyl ze závitků (můžeme použít i klasický vývar – např. kuřecí), podlijeme trochou vody. Kuřecí maso podusíme do měkka a přidáme kokosové mléko pro zjemnění. Dochutíme rybí omáčkou, cukrem a limetou. Podáváme s rýžovými nudlemi, fazolovými klíčky a posypeme koriandrem.