Maso
Příprava:
Květovou špičku nebo jiný kvalitní kousek hovězího (my jsme použili loupanou plec) pomalu uvaříme do měkka – ideálně přes noc na nízkou teplotu. Tj. zlehka očištěné maso vložíme do vroucí osolené vody, přivedeme k varu a vložíme do trouby rozehřáté na 80°C necháme pomalu táhnout cca 12 hodin. Kořenovou zeleninu si nakrájíme nahrubo a krátce povaříme ve vývaru na skus. Plátek masa podáváme v hlubokém talíři s kořenovou zeleninou zlehka přelitý vývarem se lžící jablečného křenu.
Jablečný křen
Příprava:
Červená jablka nakrájíme na kostičky, orestujeme necháme zklaramelizovat s cukrem na pánvi poté přidáme smetanu a zredukujem do husta. Dochutíme solí a jablečným octem. Takto připravená jablka vložíme do mixéru přidáme strouhaný křen v poměru jedna ku jedné a rozmixujeme dohladka.