Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Spálená zelenina - ajvar, babaganůš, pečená

Spálená zelenina

Suroviny:

Červené papriky

Lilky

Červená cibule

Vinný ocet

Citrónová šťáva

Olivový olej

Kapary

Sůl

Příprava:

Zeleninu ve slupce naházíme na gril, dokud hoří plamenem, nebo vytváří vysoký žár a ze všech stran spálíme. Papriku jen dokud její slupka nezčerná, lilek a cibule musí změknout. Zeleninu necháme vychladnout. Oloupeme a zbytky spálené slupky odstraníme hadříkem, nebo papírovým ručníkem – zásadně neumýváme! Takto připravenou zeleninu podáváme jako jednoduchou přílohu, s přidáním vinného octa nebo citrónové šťávy a olivového oleje jako salát, s kapary a jen osolené. Když zeleninu přemeleme na mlýnku, získáme tzv. ajvar.