Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Sádlový koláč s dýní

500g hladké mouky
2 vejce
150g mléka
130g cukru
300 g sádla celkem
špetka soli
sáček sušeného droždí

1 špagetová dýně
0,5kg cukru
1 pomeranč

Špagetovou dýni dám vařit do velkého hrnce s vodou dokud nezměkne. Potom vydlabu lžící uvařenou dužinu a posypanou cukrem jí svařím na marmeládu.

Sušené droždí nechám aktivovat s trochou teplého mléka. Všechny ingredience na těsto s výjimkou sádla smíchám v míse s aktivním kváskem a přidám 150g sádla. Vypracuji hladké těsto a nechám nakynout.

Jakmile těsto vykyne (může to trvat dlouho) namažu stolní desku olejem nebo teplým sádlem a těsto pomocí válečku rozválím na co nejtenčí placku. Zbytek musím vytáhnout rukama stejně, jako kdybych dělal tažený štrúdl. Odstraním silnější okraje těsta. Pomažu plát těsta tenkou vrstvou sádla. Na jeden konec položím pruh dýňové zavařeniny a zaroluji těsto do dlouhého “hada”. Toho smotám do šneka a nechám opět vykynout. Peču při teplotě 200°C dozlatova.