Suroviny:
rýžový papír
olej
mascarpone
crèeme fraiche
moučkový cukr
kyselá jablka
cukr
citronová šťáva
rum
Postup:
Vezmeme rýžový papír, vložíme ho do vroucího oleje, papír se nám tím pěkně nafoukne a takto jsme získali těsto.
Vedle si vyšleháme mascarpone a crèeme fraiche, půl na půl, přidáme moučkový cukr, nijak víc nedochucujeme.
Oloupeme kyselá jablka, nakrájíme na kostičky, pocukrujeme, přidáme trochu citronové šťávy a necháme chvilku macerovat. Jablka nám pustí šťávu, tu potom zredukujeme do sirupu, promícháme s jablky a okamžitě stáhneme ze sporáku. Jablka by měla zůstat syrová, pouze obalená v té šťávě. Na závěr přimícháme kapku rumu.
Na talíř klademe krém, na ten dáváme rýžový papír, přidáme kyselá jablka, zasypeme skořicí a podáváme s nasekanými pistáciemi.