Roastbeef
Příprava:
Cca 1 kg kus vyzrálého hovězího masa /roštěnec, ball tip, rumpsteak/ osolíme opepříme, potřeme olejem a necháme alespoň hodinku v lednici. Poté zprudka opečeme a vložíme do trouby rozehřáté na 120°C. pomalu pečeme do teploty jádra masa 52°C. Poté zabalíme do alobalu a necháme alespoň 20 minut odpočinout. Poté krájíme na tenké plátky.
Bramborový salát
Suroviny:
1 kg vařených brambor
400 g mrkve
400 g celeru
150 g nakládaných okurek
150 g šalotky
100 g majonézy
100 g creme fraiche
1 lžička dijonské hořčice
Sůl, pepř
Příprava:
Brambory protlačíme přes kráječ, mrkev a celer nakrájíme na nudličky a zlehka orestujeme společně se šalotkou. Orestovanou zeleninu přidáme k bramborám, nakládané okurky nakrájíme na nudličky a přidáme k salátu. Salát spojíme creme fraiche a majonézou, ochutíme solí, pepřem a lžičkou dijonské hořčice. Necháme vychladit.