Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Roastbeef a bramborový salát

Roastbeef

Příprava:

Cca 1 kg kus vyzrálého hovězího masa /roštěnec, ball tip, rumpsteak/ osolíme opepříme, potřeme olejem a necháme alespoň hodinku v lednici. Poté zprudka opečeme a vložíme do trouby rozehřáté na 120°C. pomalu pečeme do teploty jádra masa 52°C. Poté zabalíme do alobalu a necháme alespoň 20 minut odpočinout. Poté krájíme na tenké plátky.

Bramborový salát

Suroviny:

1 kg vařených brambor

400 g mrkve

400 g celeru

150 g nakládaných okurek

150 g šalotky

100 g majonézy

100 g creme fraiche

1 lžička dijonské hořčice

Sůl, pepř

Příprava:

Brambory protlačíme přes kráječ, mrkev a celer nakrájíme na nudličky a zlehka orestujeme společně se šalotkou. Orestovanou zeleninu přidáme k bramborám, nakládané okurky nakrájíme na nudličky a přidáme k salátu. Salát spojíme creme fraiche a majonézou, ochutíme solí, pepřem a lžičkou dijonské hořčice. Necháme vychladit.

Sdílet recept na Facebooku