Husí játra
Příprava:
Husí játra nakrájíme na kousky, zakápneme meruňkovicí a necháme chvilku marinovat. Poté si na přepuštěném másle nebo husím sádle orestujeme cibuli nakrájenou na plátky a kyselejší jablko nakrájené na drobno. Když nám cibulka zesklovatí, přidáme játra a zprudka orestujeme. Na závěr zakápneme pálenkou a zapálíme – necháme vyhořet alkohol. Podáváme na opečeném toastu s karamelizovanou cibulí.
Karamelizovaná cibule
Příprava:
Červenou cibuli si nakrájíme na plátky. Dáme na pánev a přidáme cukr krystal a sůl – zahříváme na středním plameni dokud nám cibule nepustí šťávu. Tu necháme odpařit a za stálého míchání zkaramelizujeme. Na závěr zastříkneme jablečným octem a necháme odpařit. Takto připravená cibule je vhodná například i do burgerů a ke grilovanému masu.