Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Ostré krevety, Aloo Paratha a mátová rajta

Placka naan (4pc)

230 g hl.mouky, 2 lžičky cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 130 ml mléka, 2 polévkové lžíce rostlinného oleje, plus na vymazání. Na posypání: lžíce másla, 3 str. česneku, čerstvý koriandr.

V misce smícháme všechny suroviny a poctivě hněteme dokud není těsto kompaktní a hladké. Necháme odpočinout v chladu cca 1 hodinu. Poté tvarujeme bochánky, které rozválíme na oválné placky. Pečeme nasucho na pánvi. V rendlíku si rozpustíme máslo, na kterém lehce orestujeme česnek a koriandr. Potřeme jím placky a dáme zapéct nejlépe pod gril do trouby.

Cizrnová pasta (4pc)

400g vařené studené cizrny rozmixujeme se 3 str. česneku, citronovou šťávou, solí, pepřem, 1⁄2 feferonky a 3 pol. lžícemi olivového oleje

Mátová rájta (4pc)

Na rájtu smícháme 200 g jogurtu s 1 str. utřeného česneku, 1 pol. lžící posekané máty a malinko osolíme. Můžeme přidat 100 g strouhané okurky a olivový olej.

Ostré krevety (4pc = cca 600g krevet)

Vyloupané krevety velikosti cca 26-30ks/kg orestujeme s česnekem a feferonkou na olivovém oleji, osolíme,

opepříme a vkládáme k pastě z cizrny a mátové rájtě.