Smažené vepřové ucho, recept z rodiště malíře Franciska Goyi - Fuendetodos, s uzenou paprikou z La Vera
Suroviny:
1 vepřové ucho nebo vepřová kůže z bůčku
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
1 stroužek česneku
Příprava:
Vepřové ucho uvaříme v osolené vodě s kořením a česnekem úplně do měkka. Uvařené ucho osušíme a necháme vychladnout. Nastříháme nůžkami na proužky a necháme na mřížce nebo na pečícím papíře usušit minimálně do druhého dne. Správně usušené ucho by mělo být suché a nelepivé. Rozpálíme rostlinný olej nebo sádlo a jednotlivé kousky vkládáme do rozpáleného oleje. Během chvíle se proužky nafouknou, zbělají a zkřehnou. Hotové křupavé chips osušíme na papírovém ručníku a podáváme lehce poprášené uzenou nebo mletou sladkou paprikou. Ideální na přípravu tohoto receptu jsou vepřové uši z pruhy masa z hlavy.