Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Gravad Lax – marinovaný losos

Suroviny:

500 g filetu z lososa

140 g hrubé mořské soli

60 g krystalového cukru

0,05 l ginu nebo jiného kvalitního čirého alkoholu

Několik snítek kopru

Příprava:

Cukr a sůl smícháme dohromady, cca 1/3 vsypeme do pekáčku. Na směs soli a cukru položíme lososa kůží dolů, posypeme nasekaným koprem a zasypeme zbytkem cukru a soli. Polijeme alkoholem, přetáhneme folií a zatížíme. Necháme v lednici alespoň 24 hodin. Lépe však 48h. Poté opláchneme, osušíme a krájíme na tenké plátky. Při nakládání můžeme přidat červenou řepu, hořčičné semínko, bylinky apod.