Letní vietnamské závitky s krevetami a koriandrem

Vietnamské závitky

Suroviny:

Krevety

Ledový salát

Karotka

Koriandr, Perila

Okurka

Rýžový papír

Příprava:

Oloupeme si krevety a 2 minuty povaříme v hodně osolené vodě. Následně zchladíme v ledové vodě. Na tenké proužky si nakrájíme karotku, okurku, ledový salát a přidáme perilu a koriandr. Mezitím si namočíme rýžový papír ve vařicí vodě. Poté suroviny klademe na rýžový papír. První dáme krevety a pak ostatní ingredience, zarolujeme závitek.

Omáčka

Suroviny:

Rýžový ocet

Česnek

Chilli paprička

Cukr

Rybí omáčka

Příprava:

Smícháme rýžový ocet s nasekaným česnekem a chilli papričkou, necháme tak 2-3 minuty odležet. Poté přidáme cukr, rybí omáčku a hrneček vlažné vody. Rýžové závitky namáčíme v omáčce.