Vietnamské závitky
Suroviny:
Krevety
Ledový salát
Karotka
Koriandr, Perila
Okurka
Rýžový papír
Příprava:
Oloupeme si krevety a 2 minuty povaříme v hodně osolené vodě. Následně zchladíme v ledové vodě. Na tenké proužky si nakrájíme karotku, okurku, ledový salát a přidáme perilu a koriandr. Mezitím si namočíme rýžový papír ve vařicí vodě. Poté suroviny klademe na rýžový papír. První dáme krevety a pak ostatní ingredience, zarolujeme závitek.
Omáčka
Suroviny:
Rýžový ocet
Česnek
Chilli paprička
Cukr
Rybí omáčka
Příprava:
Smícháme rýžový ocet s nasekaným česnekem a chilli papričkou, necháme tak 2-3 minuty odležet. Poté přidáme cukr, rybí omáčku a hrneček vlažné vody. Rýžové závitky namáčíme v omáčce.