Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Kvasový chleba

Suroviny:

Alespoň 200 g aktivního kvasu pšeničného nebo žitného

Sůl

Příprava:

Zpracujeme těsto v poměru na kilo mouky půl litr vody a lžíce soli, přidáme kvas, všechno zpracujeme velice zlehka, rychle, (zhruba), prostě jen spojíme tak, aby mouka byla zapracovaná do těsta, těsto několikrát přeložíme a vložíme do mísy do lednice přibližně do teploty 6 – 8 °C nad 0 a necháme kvasit do druhého dne. Ráno těsto vyndáme a necháme ho při pokojové teplotě dokud nezteplá, potom těsto několikrát přeložíme tak abychom získali bochník nebo bagetu a pečeme v troubě při teplotě 230 – 240 °C přibližně 40 minut.