Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Konfitovaný bůček na chlebu

Suroviny:

1 kg libovějšího bůčku

2 l vody

80 g soli

Pepř, kmín, česnek a libeček

Příprava:

Vodu svaříme se solí, pepřem, kmínem, česnekem a libečkem. Vychladíme a do takto připraveného nálevu naložíme vepřový bůček – ideálně na 2 dny. Takto nalákovaný bůček vložíme do pekáčku a pečeme na nízkou teplotu pod poklicí do měkka – bůček se musí rozpadat. Hotový bůček roztrháme vidličkou na jednotlivá vlákna a smícháme s výpekem, necháme vychladit. Z plátků tmavého chleba vykrojíme kolečka, podmažeme hořčicí a na takto připravený chléb dáme trhané maso, ozdobíme cornichon okurkou a marinovanou cibulí. Trhané maso si můžeme i zavařit do sklenic a využít jako rychlou pomazánku – ve francii velmi oblíbené Rillettes.