Suroviny:
1 kg libovějšího bůčku
2 l vody
80 g soli
Pepř, kmín, česnek a libeček
Příprava:
Vodu svaříme se solí, pepřem, kmínem, česnekem a libečkem. Vychladíme a do takto připraveného nálevu naložíme vepřový bůček – ideálně na 2 dny. Takto nalákovaný bůček vložíme do pekáčku a pečeme na nízkou teplotu pod poklicí do měkka – bůček se musí rozpadat. Hotový bůček roztrháme vidličkou na jednotlivá vlákna a smícháme s výpekem, necháme vychladit. Z plátků tmavého chleba vykrojíme kolečka, podmažeme hořčicí a na takto připravený chléb dáme trhané maso, ozdobíme cornichon okurkou a marinovanou cibulí. Trhané maso si můžeme i zavařit do sklenic a využít jako rychlou pomazánku – ve francii velmi oblíbené Rillettes.