Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Konfitované kachní stehno s rozmarýnem a česnekem, pyré z červeného zelí a žemlový knedlík

Suroviny:

Kachní stehna

Sádlo

Stroužky česneku

Červené zelí

1/3 cibule

Brambor

Ocet

Vejce

Petržel

Mléko

Veka

Cukr, sůl, kmín, rozmarín

Příprava:

Kachní stehna nasolíme, okmínujeme vložíme do pekáče kůží dolů. Zalijeme horkým sádlem aby byli úplně potopené, přidáme několik stroužků česneku a snítek rozmarýnu. Konfitujeme při 100 °C cca 6-8 hodin, do měkka. Stehýnka musí být natolik měkká aby z nich šla jednoduše vytáhnout kost. Hotová stehýnka vyjmeme ze sádla, vložíme do pekáče a rozpečeme pod grilem v troubě do křupava.

Červené zelí pokrájíme na drobno přidáme cca 1/3 červené cibule, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou do měkka, zahustíme strouhaným bramborem a ochutíme cukrem a octem. Vymixujeme do hladka. Ocet přidáme až na závěr - jinak by nám zelí dostatečně nezměklo a nešlo by dobře rozmixovat.

Veku na knedlíky nakrájíme nebo natrháme kousky, přidáme vejce, nasekanou petržel, sůl a trochu mléka. Zlehka zpracujeme, tvoříme koule které vaříme v páře cca 17 minut.