Suroviny:
Kachní stehna
Sádlo
Stroužky česneku
Červené zelí
1/3 cibule
Brambor
Ocet
Vejce
Petržel
Mléko
Veka
Cukr, sůl, kmín, rozmarín
Příprava:
Kachní stehna nasolíme, okmínujeme vložíme do pekáče kůží dolů. Zalijeme horkým sádlem aby byli úplně potopené, přidáme několik stroužků česneku a snítek rozmarýnu. Konfitujeme při 100 °C cca 6-8 hodin, do měkka. Stehýnka musí být natolik měkká aby z nich šla jednoduše vytáhnout kost. Hotová stehýnka vyjmeme ze sádla, vložíme do pekáče a rozpečeme pod grilem v troubě do křupava.
Červené zelí pokrájíme na drobno přidáme cca 1/3 červené cibule, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou do měkka, zahustíme strouhaným bramborem a ochutíme cukrem a octem. Vymixujeme do hladka. Ocet přidáme až na závěr - jinak by nám zelí dostatečně nezměklo a nešlo by dobře rozmixovat.
Veku na knedlíky nakrájíme nebo natrháme kousky, přidáme vejce, nasekanou petržel, sůl a trochu mléka. Zlehka zpracujeme, tvoříme koule které vaříme v páře cca 17 minut.