Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Kachní prso na pomerančích a risotto

  • kachní prsa
  • pomerančový džus
  • sladká sójová omáčka
  • česnek
  • zázvor
  • červená cibule
  • chilli
  • rýže Arborio nebo Carnaroli
  • šalotka
  • máslo
  • bílé víno
  • zeleninový vývar

Kůži na kachních prsou si nařežeme a nasolíme.
Krátce pečeme na grilu kůží dolů.
Přendáme do pekáče kůží nahoru a připravíme si pomerančovou redukci.
Smícháme pomerančový džus, zázvor, česnek, červenou cibuli, sladkou sójovou omáčku a chilli a necháme zredukovat zhruba na polovinu.
Omáčku nalijeme pod kachnu a pečeme na 90°C na teplotu jádra 62-64°C.
Výpek po upečení přecedíme a necháme zredukovat do konzistence sirupu.
Na risotto nejprve na másle zpěníme šalotku a k té následně přidáme rýži a krátce opečeme.
Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit.
Poté zaléváme zeleninovým vývarem a necháme vařit, dokud není rýže na skus.
Na závěr přimícháme několik kostiček ztuhlého másla.
Risotto servírujeme s kachnou a pomerančovou omáčkou.