- kachní prsa
- pomerančový džus
- sladká sójová omáčka
- česnek
- zázvor
- červená cibule
- chilli
- rýže Arborio nebo Carnaroli
- šalotka
- máslo
- bílé víno
- zeleninový vývar
Kůži na kachních prsou si nařežeme a nasolíme.
Krátce pečeme na grilu kůží dolů.
Přendáme do pekáče kůží nahoru a připravíme si pomerančovou redukci.
Smícháme pomerančový džus, zázvor, česnek, červenou cibuli, sladkou sójovou omáčku a chilli a necháme zredukovat zhruba na polovinu.
Omáčku nalijeme pod kachnu a pečeme na 90°C na teplotu jádra 62-64°C.
Výpek po upečení přecedíme a necháme zredukovat do konzistence sirupu.
Na risotto nejprve na másle zpěníme šalotku a k té následně přidáme rýži a krátce opečeme.
Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit.
Poté zaléváme zeleninovým vývarem a necháme vařit, dokud není rýže na skus.
Na závěr přimícháme několik kostiček ztuhlého másla.
Risotto servírujeme s kachnou a pomerančovou omáčkou.