Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Kachní prsa pečená v seně, bramborové noky s pečenou dýní hokaido, pancetta, Marsalla omáčka

Suroviny:

Kachní prsa

Luční seno

Marsala víno

Dýně hokaido

Olivový olej

Bramborové noky

Pancetta

Šalotka

Kapusta

Vývar

Máslo

Sůl, pepř

Příprava:

Na kachních prsou nařežeme kůži, osolíme a necháme chvíli odpočinout. Opékáme nejprve na straně kůže, dokud se tuk nevypeče, poté obrátíme a krátce opečeme z druhé strany. Opečená prsa vložíme do pekáčku vyloženého lučním senem, polijeme marsalou a pečeme v troubě při 120°C 20 minut. Poté teplotu snížíme na 80°C a necháme dojít cca 20 minut. Dýni nakrájíme na kostičky, osolíme, pokapeme olivovým olejem a upečeme v troubě při 160° cca 35 minut. Na pánvi opečeme nakrájenou pancettu, přidáme pečenou dýni a vařené bramborové noky, osolíme a krátce opatrně promícháme, aby se nám ingredience spojili. Na pánvi, kde jsme opékali kachní prsa si krátce orestujeme šalotku, podlijeme vínem marsala, zredukujeme do sirupu, poté podlijeme vývarem a zredukujeme do potřebné hustoty, na závěr osolíme a zašleháme studené máslo. Kapustičky rozpůlíme a na pánvi je řezem dolů na přepuštěném másle pomalu opečeme, osolíme a opepříme. Při podávání nejprve na talíř položíme noky, kapustičky, vedle položíme nafilírovaná kachní prsa a podlijeme omáčkou.