Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Jehněčí pilaf

1kg jehněčí žebra, plece nebo krk s kostí
lžička mletého zázvoru
lžička mletého anýzu
lžička mletého kardamomu
lžička mletého hřebíčku
sůl podle chuti
500g rýže Basmati
špetka šafránu
3 stroužky česneku

Celé kusy masa s kostí osolím a zprudka a ze všech stran opeču na otevřeném ohni nebo nad dřevěným uhlím pěkně dozlatova. Opečené (ale stále syrové maso) vložím do tlakového hrnce s česnekem a šafránem a podliju hrnkem vody. Přidám dvě lžíce koření a nechám vařit v tlakovém hrnci minimálně hodinu. Maso by mělo být dokonale měkké a vývar silný.
Rýži Basmati namočím na hodinu do studené vody. Po hodině sliju vodu a rýže je připravená k dalšímu použití.
Oberu maso z kostí a vyložím s ním dno kastrolu, který budu později vyklápět. Zaliju šťávou (vývarem) a přivedu k varu. Přidám předem namočenou rýži, zakryju poklicí nebo alobalem a dusím na mírném plameni nejméně půl hodiny. Poté zkontroluji zda je rýže měkká a v případě potřeby přilijeme vodu nebo vývar. Hotový pilaf nechám ještě alespoň deset minut odpočívat pod poklicí. Potom vyklopím jediným pohybem na dostatečně velký tác nebo talíř. Podávám horké, posypané osmaženou cibulí a praženými mandlemi.