Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Jehněčí kibbeh

Těsto na kibbeh:
100g burgulu
80g jehněčího nebo hovězího libového masa
1 menší cibule
špetka směsi Sedm druhů koření (Baharat “koření od Antonína)
špetka soli

Náplň:
200g jehněčího masa na mletí (žebra, plec)
1 větší červená cibule
sůl
špetka Sedm druhů koření
lžíce piniových semínek
olivový olej extra panenský
rostlinný olej na smažení

Bulgur namočím alespoň na hodinu do studené vody. Scedím vodu, důkladně bulgur vymačkám a semelu nejméně dvakrát na masovém mlýnku společně s masem a cibulí. Dochutím solí a kořením Baharat.

Maso na náplň semelu nahrubo, opeču na olivovém oleji, osolím a okořením a dusím doměkka. Do náplně přidám nasucho opražená piniová semínka (lze nahradit mandlemi)

Z těsta vytvaruji kuličky akorát do dlaně. Prstem do kuličky vyhloubím otvor a zvětšuji ho postupně tak, aby stěny kuličky byly co nejtenčí. Naplním dušeným masem a dobře uzavřu pomocí navlhčených prstů. Postupně knedlíčky smažím v rostlinném oleji dokřupava a podávám horké.