Hovězí rendang - malajské hovězí, jasmínová rýže

Kořeněná pasta

Suroviny:

Zázvor

Česnek

Chilli papričky

Hřebíček, badyán, římský kmín, koriandr

Sezamový olej - lžíce

Příprava:

Smícháme všechny suroviny a vytvoříme pastu.

Hovězí rendang

Suroviny:

Cibule

Citronová tráva

Kokos

Vytvořená kořeněná pasta

Hovězí maso

Rybí omáčka

Sojová omáčka

Vývar

Jasmínová rýže

Příprava:

V pekáči si orestujeme cibuli s citronovou trávou, poté přidáme kokos a vše opražíme do hněda. Přidáme pastu a opražíme, přidáme hovězí maso, orestujeme ze všech stran, přidáme rybí omáčku, sojovou omáčku, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Podáváme s rýží.