Grilované houby portobello s libečkovým podmáslím, slaninové škvarky a pečená šalotka

Suroviny:

Portobello houby

Pancetta

Mrkev

Šalotka

Máslo

Olivový olej

Sůl, pepř

Hrubá sůl

Libeček

Příprava:

Portobello houby nakrájíme na plátky, osolíme a ogrilujeme či opečeme na pánvi na přepuštěném másle. Mrkev nakrájíme podélně na čvrtiny, pokapeme olivovým olejem, osolíme hrubou solí a pečeme v troubě cca 40 minut při 160°C. Pancettu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi opečeme do křupava. Neoloupanou šalotku rozkrojíme podélně na polovinu a následně ji na sucho opečeme na pánvi nebo na grilu řezem dolů téměř do černa. Podmáslí osolíme, přidáme trochu oleje a společně s libečkem rozmixujeme do hladka. Na talíř skládáme nejprve pečenou karotku, poté grilované houby, navrch upečenou oloupanou na jednotlivé lístky rozebranou šalotku, posypeme opečenou pancettou a poté polijeme libečkovým podmáslím.