Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Grilovaná ryba s petrželovým pyré a béarnská omáčka

  • ryba dle chuti
  • sůl
  • petržel
  • šalotka
  • bílé víno
  • smetana
  • žloutky
  • máslo
  • estragon

Oblíbenou rybu si vyfiletujeme a nasolíme.
Grilujeme tak, aby ryba nebyla vysušená.
Petrželové pyré si uděláme tak, že petržel a šalotku uvaříme v bílém víně, rozmixujeme a zjemníme smetanou. Nezapomeneme dochutit solí.
Na Béarnskou omáčku si nasekáme šalotku nadrobno, zalijeme bílým vínem a necháme zredukovat.
Poté přidáme žloutky a opatrně zahříváme - ideálně ve vodní lázni.
Za stálého míchání pak přiléváme rozpuštěné máslo dokud nám omáčka nezhoustne.
Dochutíme solí a nasekaným estragonem.