Kachní prsa
Suroviny:
Kachní prsa
Čerstvě rozsekaný rozmarýn
Sůl, pepř
Příprava:
Kachní prsa si očistíme, kůži nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě rozsekaným rozmarýnem. Lehce opečeme z obou stran a poté vložíme do trouby (kombinace horký vzduch/pečení) na 160 °C, aby maso uprostřed dosáhlo 58 °C.
Gratinované brambory
Suroviny:
Brambory
Sůl, pepř
Čerstvě rozsekaný rozmarýn, tymián
Příprava:
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a poté vyskládáme na plech. Osolíme, opepříme, posypeme rozsekaným rozmarýnem a tymiánem. Takto připravené zalijeme smetanou a následně zapečeme v troubě cca 1 hod. při 160°C.
Kaparová omáčka
Suroviny:
Kapary
Smetana
Špetka cukru
Sůl, pepř
Příprava:
Posekané kapary svaříme v původním nálevu. Poté přidáme smetanu, sůl, pepř a špetku cukru.
Salátek
Připravíme si zálivku z olivového oleje a pomerančové šťávy, kterou poté přelijeme směs listových salátů.