Francouzská kachní prsa s gratinovaným bramborem a salátkem

Kachní prsa

Suroviny:

Kachní prsa

Čerstvě rozsekaný rozmarýn

Sůl, pepř

Příprava:

Kachní prsa si očistíme, kůži nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě rozsekaným rozmarýnem. Lehce opečeme z obou stran a poté vložíme do trouby (kombinace horký vzduch/pečení) na 160 °C, aby maso uprostřed dosáhlo 58 °C.

Gratinované brambory

Suroviny:

Brambory

Sůl, pepř

Čerstvě rozsekaný rozmarýn, tymián

Příprava:

Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a poté vyskládáme na plech. Osolíme, opepříme, posypeme rozsekaným rozmarýnem a tymiánem. Takto připravené zalijeme smetanou a následně zapečeme v troubě cca 1 hod. při 160°C.

Kaparová omáčka

Suroviny:

Kapary

Smetana

Špetka cukru

Sůl, pepř

Příprava:

Posekané kapary svaříme v původním nálevu. Poté přidáme smetanu, sůl, pepř a špetku cukru.

Salátek

Připravíme si zálivku z olivového oleje a pomerančové šťávy, kterou poté přelijeme směs listových salátů.