Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Falafel a veganská majonéza

Vege majonéza

Suroviny:

Sklenka „Aquafaba“ silný redukovaný vývar z cizrny, hrachu nebo fazolí

1 l rostlinného, chuťově neutrálního oleje

Lžíce soli

Dvě lžíce cukru

1 dcl bílého vinného octa

2 utřené stroužky česneku

Příprava:

Česnek, sůl a cukr začneme mixovat v úzké, vyšší nádobě s vývarem z cizrny. Postupně zašleháváme rostlinný olej. Jakmile směs zhoustne tak, že šlehání jde ztuha, přidáme trochu vinného octa.

Falafel - Cizrnové „karbanátky“

Suroviny:

0,5 kg namočené cizrny

2 lžičky soli

Lžička mletého kardamomu

Lžička mletého římského kmínu

1 chilli paprička

1 oloupaná a najemno nastrouhaná mrkev

1 červená paprika

1 uvařený brambor

2 stroužky česneku

2 oloupané červené cibule

Svazek hladkolisté petržele, nebo koriandru

Lžička jedlé sody

Příprava:

Namočenou cizrnu semeleme se zeleninou (s výjimkou bylin) na masovém mlýnku na nejmenší desce. (Nejmenší otvory). Zopakujeme dvakrát. Pod druhém mletí směs dochutíme kořením a solí. Do směsi vmícháme nasekanou zelenou nať (petržel nebo koriandr) a jedlou sodu. Pomocí tvořítka nebo rukama tvarujeme malé kuličky, nebo větší karbanátky a pomalu smažíme v rozpáleném oleji do tmavě zlatavé barvy. Správný falafel by měl být zvenčí křupavý a uvnitř vláčný.