Těsto na Empanadas
Suroviny:
200 g másla
250 g hladké mouky
1 vejce
Špetka soli
Příprava:
Vše zpracujeme do těsta a necháme přibližně 1 hodinu ležet v lednici.
Náplň do Empanadas
Suroviny:
1 červená cibule
1 červená paprika
Stroužek česneku
Kousek chilli papričky
Příprava:
Všechno oloupeme, nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na olivovém oleji a dáme stranou. Do té samé pánve potom přidáme na tenké nudličky nakrájené hovězí maso, které získáme při zpracování a čištění masa na asado. Zprudka orestujeme a spojíme se zeleninou. Těsto z ledničky vyválíme na tenký plát z kterého vykrajujeme kulatým tvořítkem kolečka. Do každého kolečka dáme trochu náplně masa a zeleniny a uzavřeme. Pečeme při 180 °C, přibližně 15 – 20 minut, do zlatova.