Corazón de cuadril
Je to v podstatě Rump steak nebo květová špička. Podáváme s Ensalada mixta a Escalivada.
Escalivada
Suroviny:
Lilky
Papriky
Červená cibule
Sůl
Olivový olej
Citrónová šťáva nebo vinný ocet
Můžeme použít i kapary, ančovičky
Příprava:
Escalivada se připravuje při zakládání ohně ještě dřív než dříví shoří na uhel a začne vytvářet žár. Na plameni se tedy zpracují lilky, papriky a červená cibule. Vše je neloupané, ve slupce. Zelenina se umístí nad oheň dokud zelenina nezměkne a slupka lehce neohoří.
Poté se sundá z ohně, slupka se oloupe a upečená dužina se zhruba naseká nožem, posolí, pokropí olivovým olejem a pokape citrónovou šťávou nebo kapkou vinného octa. Podává se za studena. Někdy můžeme použít i kapary nebo ančovičky.
Ensalada mixta
Ensalada mixta je jeden z nejpopulárnějších španělských salátů.
Suroviny:
Římský salát
Vejce uvařené na tvrdo
Konzervovaný chřest
Sladkou kukuřici
Mrkev
Tuňáka v oleji
Zelené olivy plněné ančovičkovou pastou
Rajče vhodné na salát (velké, zralé rajče)
Jako zálivka nám poslouží tzv. Vinaigrette (vinný ocet, olivový olej, sůl)
Příprava:
Na talíř rozmístíme listy opláchnutého římského salátu, poklademe nakrájenou, oloupanou karotkou, podáme rozčvrtěná vejce na tvrdo, olivy, tuňáka v oleji a paličky chřestu. Vše pokropíme Vinaigrettou, posypeme sladkou kukuřicí a můžeme podávat.