Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Corazón de cuadril s Escalivada a Ensalada mixta

Corazón de cuadril

Je to v podstatě Rump steak nebo květová špička. Podáváme s Ensalada mixta a Escalivada.

Escalivada

Suroviny:

Lilky

Papriky

Červená cibule

Sůl

Olivový olej

Citrónová šťáva nebo vinný ocet

Můžeme použít i kapary, ančovičky

Příprava:

Escalivada se připravuje při zakládání ohně ještě dřív než dříví shoří na uhel a začne vytvářet žár. Na plameni se tedy zpracují lilky, papriky a červená cibule. Vše je neloupané, ve slupce. Zelenina se umístí nad oheň dokud zelenina nezměkne a slupka lehce neohoří.

Poté se sundá z ohně, slupka se oloupe a upečená dužina se zhruba naseká nožem, posolí, pokropí olivovým olejem a pokape citrónovou šťávou nebo kapkou vinného octa. Podává se za studena. Někdy můžeme použít i kapary nebo ančovičky.

Ensalada mixta

Ensalada mixta je jeden z nejpopulárnějších španělských salátů.

Suroviny:

Římský salát

Vejce uvařené na tvrdo

Konzervovaný chřest

Sladkou kukuřici

Mrkev

Tuňáka v oleji

Zelené olivy plněné ančovičkovou pastou

Rajče vhodné na salát (velké, zralé rajče)

Jako zálivka nám poslouží tzv. Vinaigrette (vinný ocet, olivový olej, sůl)

Příprava:

Na talíř rozmístíme listy opláchnutého římského salátu, poklademe nakrájenou, oloupanou karotkou, podáme rozčvrtěná vejce na tvrdo, olivy, tuňáka v oleji a paličky chřestu. Vše pokropíme Vinaigrettou, posypeme sladkou kukuřicí a můžeme podávat.