Na Chinchulines y choripan se používají věci, které nejsou vždy v České republice dostupné. Např. hovězí střeva nebo ledvinky s tukovým krytím.
Suroviny:
Vepřové plecko
Vepřový bůček
Vepřová střeva
Sůl, pepř
Červená mletá paprika
Pálivá paprika
Lžička cukru
Vinný ocet
Bageta
Příprava:
Uděláme si tedy jen Choripan, což je domácí klobása Chorizo z Jižní Ameriky. Je to nahrubo pomleté vepřové plecko napůl s vepřovým bůčkem. Dochutíme solí a pepřem, červenou mletou paprikou, pálivou paprikou, lžičkou cukru a trochou vinného octa. Směs poté naplníme do vepřových střev a necháme přes noc odležet. Domácí Chorizo potom grilujeme (v době kdy se griluje ostatní maso, klobásy jsou hotové dříve). Podáváme je v rozpečené bagetě (jako ve stylu hot dog) společně s pastou chimichurri.
Chimichurri
Suroviny:
2 svazky listové petržele
1 svazek koriandru
Půlka červené cibule
Stroužek česneku
Kousek chilli papričky
Olivový olej
Sůl, pepř
Vinný ocet
Příprava:
Vše zpracujeme pomocí tyčového mixéru, spojíme s olivovým olejem a dochutíme solí, pepřem a kapkou vinného octa. V některých receptech na Chimichurri se kromě petržele a koriandru uvádí i čerstvé oregáno.