Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Chinchulines y choripan a omáčka chimichurri

Na Chinchulines y choripan se používají věci, které nejsou vždy v České republice dostupné. Např. hovězí střeva nebo ledvinky s tukovým krytím.

Suroviny:

Vepřové plecko

Vepřový bůček

Vepřová střeva

Sůl, pepř

Červená mletá paprika

Pálivá paprika

Lžička cukru

Vinný ocet

Bageta

Příprava:

Uděláme si tedy jen Choripan, což je domácí klobása Chorizo z Jižní Ameriky. Je to nahrubo pomleté vepřové plecko napůl s vepřovým bůčkem. Dochutíme solí a pepřem, červenou mletou paprikou, pálivou paprikou, lžičkou cukru a trochou vinného octa. Směs poté naplníme do vepřových střev a necháme přes noc odležet. Domácí Chorizo potom grilujeme (v době kdy se griluje ostatní maso, klobásy jsou hotové dříve). Podáváme je v rozpečené bagetě (jako ve stylu hot dog) společně s pastou chimichurri.

Chimichurri

Suroviny:

2 svazky listové petržele

1 svazek koriandru

Půlka červené cibule

Stroužek česneku

Kousek chilli papričky

Olivový olej

Sůl, pepř

Vinný ocet

Příprava:

Vše zpracujeme pomocí tyčového mixéru, spojíme s olivovým olejem a dochutíme solí, pepřem a kapkou vinného octa. V některých receptech na Chimichurri se kromě petržele a koriandru uvádí i čerstvé oregáno.

Sdílet recept na Facebooku