Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Šašlik ze skopového masa

Šašlik ze skopového marinovaný v zakysané smetaně a rozmarýnu

1kg skopové kýty
0,15kg zakysané smetany nebo jogurtu
4 stroužky česneku
0,05l olivového oleje
sůl, pepř, snítka rozmarýnu

Maso nakrájíme na tenčí kousky. Připravíme si marinádu ze zakysané smetany, česneku olivového oleje a rozmarýnu, osolíme a opepříme a promícháme s masem. Necháme marinovat přes noc. Poté napícháme na špízy a grilujeme cca 5-8min. z každé strany. Podáváme se salsou z pečených paprik.

Salsa z pečených paprik

4 papriky (červené, žluté)
sůl, pepř
1 citron
olivový olej
1 svazek jarní cibulky
koriandrová nať a listová petržel

Papriky opečeme na grilu do černa, poté jenecháme zapařit v misce zakryté folií nebo v mikrotenovém sáčku. Tento postup nám umožní snadné sloupnutí spálené slupky.

Takto připravené a oloupané papriky nakrájíme na drobno, přidáme nasekanou jarní cibulku, petržel, kůru a šťávu z 1 citronu, nasekaný koriandr a dle chuti osolíme a opepříme.

Můžeme podávat ihned ještě vlažné nebo necháme vychladit v lednici.