Marocká specialita - křehké tažené těsto plněné kuřecím masem, mandlemi a skořicí
Připravíme si těsto Malsouka, nebo tenké listové těsto, popř. hodně tenké palačinkové těsto crêpes.
V hrni na másle zpěníme cibuli a přidáme kuře (v poměru 1:1). Dále ml. zázvor, směs s názvem 4 druhy koření (tj. muškátový oříšek, skořice, drc. hřebíček a pepř) a vše společně podusíme. Nakonec přidáme trochu šafránu nebo kurkumy. Dusíme úplně do změknutí, aby se masu rozpadalo.
Náplně:
- K obranému masu přidáme 1/2 cibule z hrnce.
- Do hrnce ke zbylé cibuli přidáme vejce (1ks na osobu) a necháme jej ztuhnout.
- Nasekané a opražené mandle smícháme se skořicí a cukrem.
Na dno připravené nádoby (např. dortové formy) vrstvíme střídavě:
- těsto
- mandle
- cibuli s vejci
- maso s cibulí
- těsto