Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Pastela

Marocká specialita - křehké tažené těsto plněné kuřecím masem, mandlemi a skořicí

Připravíme si těsto Malsouka, nebo tenké listové těsto, popř. hodně tenké palačinkové těsto crêpes.

V hrni na másle zpěníme cibuli a přidáme kuře (v poměru 1:1). Dále ml. zázvor, směs s názvem 4 druhy koření (tj. muškátový oříšek, skořice, drc. hřebíček a pepř) a vše společně podusíme. Nakonec přidáme trochu šafránu nebo kurkumy. Dusíme úplně do změknutí, aby se masu rozpadalo.

Náplně:

  • K obranému masu přidáme 1/2 cibule z hrnce.
  • Do hrnce ke zbylé cibuli přidáme vejce (1ks na osobu) a necháme jej ztuhnout.
  • Nasekané a opražené mandle smícháme se skořicí a cukrem.

Na dno připravené nádoby (např. dortové formy) vrstvíme střídavě:

  • těsto
  • mandle
  • cibuli s vejci
  • maso s cibulí
  • těsto
Vše můžeme několikrát zopakovat a na závěr přiklopíme vrstvou těsta.
Takto připravené překlopíme na plech a upečeme dozlatova.