Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Nepečený cheescake s mandlovo-čokoládovým korpusem, jahodové coullis s mátou a bazalkou

Nepečený cheescake s mandlovo-čokoládovým korpusem

Korpus:

0,2kg mandlí
0,2kg hořké čokolády 70%

Nasekané mandle promícháme s nastrouhanou čokoládou a upěchujeme do dortové formy.

Krém:

0,5kg smetanového sýra typu žervé
0,5kg tvarohu
2 vanilkové lusky
250g třtinového cukru
20g želatiny

Sýr vyšleháme s tvarohem, cukrem a vanilkovým luskem. V trošce vody si rozpustíme želatinu, do které přidáme několik lžic krému, zamícháme a teprve potom vše přidáme do hmoty. Pokud bychom nedodrželi tento postup a rozpuštěnou želatinu bychom nalili přímo do hmoty, téměř jistě dojde ke sražení.

Takto připravenou hmotu nalijeme na korpus a necháme minimálně dvě hodiny chladit.

Podáváme s jahodovým coullis s mátou a bazalkou.

Jahodové coullis s mátou a bazalkou

0,4kg jahod
0,05l metaxy
0,15kg cukru moučka
několik lístků máty a bazalky

Jahody nakrájíme na plátky, osladíme, přidáme mátu, bazalku, metaxu a promícháme.