Nepečený cheescake s mandlovo-čokoládovým korpusem
Korpus:
0,2kg mandlí
0,2kg hořké čokolády 70%
Nasekané mandle promícháme s nastrouhanou čokoládou a upěchujeme do dortové formy.
Krém:
0,5kg smetanového sýra typu žervé
0,5kg tvarohu
2 vanilkové lusky
250g třtinového cukru
20g želatiny
Sýr vyšleháme s tvarohem, cukrem a vanilkovým luskem. V trošce vody si rozpustíme želatinu, do které přidáme několik lžic krému, zamícháme a teprve potom vše přidáme do hmoty. Pokud bychom nedodrželi tento postup a rozpuštěnou želatinu bychom nalili přímo do hmoty, téměř jistě dojde ke sražení.
Takto připravenou hmotu nalijeme na korpus a necháme minimálně dvě hodiny chladit.
Podáváme s jahodovým coullis s mátou a bazalkou.
Jahodové coullis s mátou a bazalkou
0,4kg jahod
0,05l metaxy
0,15kg cukru moučka
několik lístků máty a bazalky
Jahody nakrájíme na plátky, osladíme, přidáme mátu, bazalku, metaxu a promícháme.