Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Domácí cibulovo-tymiánové bagetky

Kvásek: 1 1/4 kostky droždí, vlažná voda, cukr

Na olivovém oleji orestujeme cibuli (popř. šalotku) do změknutí. Potom přidáme odrhnutý čerstvý tymián a společně ještě krátce orestujeme. Odstavíme sranou.

Těsto na bagetky:

Do mísy dáme 1kg hl. mouky, po okrajích nasypeme sůl a přidáme kvásek. Poté od okrajů začneme prolévat vlažnou vodou. Těsto promícháme. Když začne mít těsto pevnější strukturu (tvar koule) přidáme cibuli s tymiánem a vše dobře propracujeme do hladka. Je nutné z těsta vyhnat vzduch. Těsto podsypeme moukou a ještě několikrát převálíme a promačkáme hranou dlaně. Takto zpracované těsto vrátíme zpět do mísy a podsypané moukou necháme dál kynout.
Vykynuté těsto znovu propracujeme, promačkáme dlaní a "vyboucháme" z něj vzduch. Poté vytvarujeme bagetky, které dál necháme kynout. Takto připravené těsto upečeme v troubě dozlatova.