Bylinkové pesto
Do mixéru dáme bylinky s měkčími listy (rozmarýn, tymián, bazalku, petržel, 1-2 stroužky česneku, sůl, citronovou šťávu). V poměru 2:1 smícháme olivový a slunečnicový olej a přidáme ho k bylinkám tak, aby v něm byly lehce ponořené a vzniklo nám hustší pesto.
Krůtí prsa
před grilováním osolíme a opepříme.
Kotlety
lehce potřeme pestem, osolíme, opepříme a grilujeme.
Hovězí maso
grilujeme bez předchozího marinování. Před servírováním necháme 5-10min. odležet. Těsně před podáváním dochutíme mořskou solí, pepřem a olivovým olejem.
Sýry
grilujeme bez předchozího marinování.
El Grillo (Španělský)
Halloumi (Řecký)
Uzený oštěpok (Slovenský)
Zelenina
Lilek a cuketu nakrájíme na slabší kolečka, osolíme a necháme "vypotit". Poté osušíme a grilujeme. Ještě teplé přelijeme bylinkovým pestem a posypeme parmezánem.
Můžeme servírovat ještě teplé s masem a sýry nebo samostatně zastudena.