Jehněčí klobásky
0,5kg jehněčí plec nebo kýta
0,5kg vepřový bůček
sůl, pepř, snítka rozmarýnu
0,05l bílého vína
špetka sušených chilli vloček
Maso nakrájíme na tenčí plátky a dáme na cca 45 min namrazit do mrazáku, aby se nám maso při mletí nezahřálo a nezačal se oddělovat tuk. Pokud tak neučiníme, klobásky budou drobivé a trupelnaté. Maso poté semeleme společně s česnekem, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno sekaný romarým, bílé víno a důkladně promícháme. Plníme do vepřových nebo skopových střívek, dle toho, jak chceme klobásky silné. Klobásky grilujeme cca 5min. z každé strany a podáváme s meruňkovou hořčicí.
Meruňková hořčice
2pl meruňkové marmelády
2pl plnotučné hořčice
2pl dijonské hořčice
Vše smícháme a popř. přidáme i bylinky dle chuti (rozmarýn, tymián, estragon).