Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Červnový Kulinářský večer

14.06.2016

Grilování jehněčího a skopového masa

Ovce zdomácněly téměř po celém světě někdy před osmi tisíci lety a v některých jeho částech zůstaly dodnes hlavním zdrojem masa, např. v oblasti Balkánu, Indie, Kavkazu, Blízkého a Středního východu. Oblibě se těší také v italské, francouzské, španělské či britské kuchyni. Skopové je mimo jiné rozšířeno v řadě muslimských zemí, kde tamější náboženské zvyky zakazují konzumaci např. vepřového masa.
U nás je dnes však spotřeba jehněčího a skopového masa mnohem nižší. U skopového masa za to z velké části může jeho specifická chuť a vůně, kterou eliminujeme odstraněním přebytečného tuku a blán před jeho úpravou. Důležité u tohoto šťavnatého masa je také použité koření. Jemné a libové jehněčí je na tom s oblibou poměrně lépe. Při nákupu dáváme přednost masu barvy světle růžové, neboť čím tmavší, tím starší kus.


Připravované menu:


Jehněčí klobásky s rozmarýnem a bílým vínem, meruňková hořčice
Šašlik ze skopového, marinovaný v zakysané smetaně, bylinkách, salsa z pečených paprik
Pečené jehněčí kotletky French Rack, sepiové tagliolini s česnekem a rozmarýnem
Nepečený cheescake s mandlovo-čokoládovým korpusem, jahodové coullis s mátou a bazalkou


Pojďte spolu s námi ochutnat některé z osvědčených receptů na úpravu tohoto báječného, leč opomíjeného masa. Místo je možné si rezervovat na tel.: 721 324 124 , popř. osobně na studiu. Více na: http://www.kuchyneelza.cz/vareni/

zpět do archivu novinek