Bylinky v kuchyni
Znáte tajemství kuchyňských bylinek? Těch aromatických rostlin, které dávají jídlu tu správnou chuť a vůni a rukám kuchaře neobyčejnou moc. Výsledný pokrm činí zdravější, stravitelnější a pro naše smysly přitažlivější. Ty, jež i z obyčejného jídla dokáží udělat kulinářský zážitek.
Byliny byly nejdříve používány jako “léčiva” a byla jim připisována přímo zázračná moc. Používaly se zároveň při různých obřadech, modlitbách, kouzlech a ani výroba lektvarů či nápojů lásky se bez nich neobešla. Výpravy a obchod s kořením byly v minulosti stejně významné jako obchod a pátrání po zlatě.
Dnešní doba znovu objevuje kouzlo dříve tajemných bylin. A Vy tu možnost máte na našem zářijovém Kulinářském večeru s podtitulem Bylinky v kuchyni.
Menu:
Mořský ďas potřený bylinkovým pestem, pečený v parmské šunce s jemným bramborovým pyré s křenem
Koriandr - rajčatová salsa na tousty
Telecí karbanátky s tymiánem a medovo-koprovým dipem
Rozmarýnové bulky
Marinovaná mozzarella s majoránkou
Jahody v bazalkové krustě
Ananasové raviolky s mátovým cukrem a mascarpone krémem
Neváhejte si rezervovat místo na tel.: 721 324 124 , popř. osobně na studiu.
Více na: http://www.kuchyneelza.cz/vareni/