Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Sfenj

Droždí, mouka, vejce, sůl, voda.

Připravíme si kvásek a potom si zaděláme těsto, do kterého přidáme vodu (v poměru 1:2 mouka/ voda). Do těsta nastrouháme pomerančovou kůru a šťávu z 1 pomeranče.

Z vykynutého těsta si uděláme bochánky nebo kuličky a necháme je znovu kynout. Poté je palcem opatrně roztáhneme na kroužky a v oleji usmažíme po obou stranách dozlatova.

Pomerančový sirup na namáčení:

Svaříme cukr s vodou a 1 nakrájený pomeranč v hustý sirup, který na závěr ozvláštníme kapkou pomerančové vody (zakoupíte ve speciálních obchodech).

Čerstvě usmažené koblížky namáčíme v pomerančovém sirupu.