Cibulový Quiche
Ze 100ml vody, 130g másla, 300g hl.mouky a špetky soli připravíme těsto, které necháme cca 2 hodiny odpočinout v ledničce. Poté vyválíme na cca 3-4mm tlustý plát, kterým vyložíme vymazanou formu, propícháme a dáme předpéci na 180°C cca 20 min.
Cibule oloupeme, nakrájíme na půlkolečka, osmažíme na oleji společně se slaninou nakrájenou na nudličky. Když nám cibule začne zlátnout, tak ji podlijeme vínem a dusíme do odpaření. Odstavíme a necháme vychladnout, přendáme do mísy, osolíme, opepříme, okořeníme provensálskými bylinkami, přidáme 300g smetany, 3 žloutky a 200g nastrouhané goudy. Promícháme a směs vlijeme do připravené formy s předpečeným těstem. V předehřáté troubě na 180 °C pečeme cca 40min.
Omáčka z glazované cibulky
Cibulku nakrájíme na drobné měsíčky, lehce orestujeme na másle a olivovém oleji, posypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Poté zalijeme červeným vínem a pozvolna redukujeme do hustoty, která nám vyhovuje.