Kulinářské večery

Kulinářský večer je zážitkový večer pro všechny gurmety, kteří máte nejen rádi dobré jídlo, ale zajímáte se i o jeho přípravu. Ať už se chcete naučit něco nového z oblasti vaření nebo se jen podívat a užít si příjemný večer s profesionálním kuchařem, výborným jídlem a vínem,  přijďte a zažijte příjemnou atmosféru v malé skupině hostů. My uděláme maximum pro to, abychom si to tu spolu užili.

Máte rádi výborné jídlo? Rádi vaříte? Chcete si užít příjemný večer? Chcete se něco nového naučit?

Přihlaste se a přijďte se podívat nebo si přímo sami vyzkoušet vaření s profesionálním kuchařem. Pokaždé tu s Vámi připravujeme tématicky zaměřené vícechodové menu a povídáme si, jak jinak, o jídle a o vaření.

Kulinářský večer 29.9.

Další Kulinářský večer proběhne 28. a 29. září. Tématem budou tentokrát Bylinky v kuchyni. Začátek je jako vždy v 18 hodin. Společně si připravíme několik chodů a už teď se na Vás moc těšíme. Poukázky pro Vás a Vaše blízké máme připravené!

Menu připravujeme

V ceně vstupného je vždy menu, víno, nealko a káva. Je nutné śe předem registrovat telefonem,  e-mailem, na facebooku nebo osobně.

 
 
 

Jak probíhá Kulinářský večer?

Kulinářský večer je zážitková akce pro maximálně 12 hostů. V kuchyni je vždy profesionální kuchař, obsluha a někdo z týmu studia. Na začátku si představíme připravované menu a kuchař nás seznámí s postupem přípravy. Máte-li chuť, můžete se do přípravy zapojit a užít si tak malou školu vaření. Nechcete-li vařit, nemusíte, ochutnávat můžete stejně:-)

Postupně připravíme všechny chody (nejčastěji tři), které pak všichni ochutnáme. Během vaření si povídáme o surovinách, postupech přípravy, moderních profesionálních i domácích přístrojích. V průběhu večera podáváme víno, pivo a nealko nápoje. Samotné vaření končí většinou dezertem a kávou. Poté necháváme večer volně doznít.

V případě zájmu si můžeme říct něco málo i k nejmodernějším přístrojům, které v kuchyni používáme. Jsou to: parní trouba, konvektomat, nahřívač talířů, chladnička a vestavěná vinotéka (to vše od značky Miele), dále teppan yaki, indukční deska a odsavač z řady Bora Professional s odtahem přímo od varných desek.

Jak se přihlásit na Kulinářský večer?

Pokud máte vstupenku (ať už zakoupenou nebo darovanou), pak stačí si vybrat konkrétní termín a provést rezervaci mailem (studio@kuchyneelza.cz), telefonem 721 324 124 popřípadě osobně. Jestliže vstupenku ještě nemáte, pak si o ni napište nebo zavolejte na stejné číslo. Vstupenku je potřeba uhradit před Kulinářským večerem buď v hotovosti na studiu nebo převodem.

Jak zrušit rezervaci?

Jestliže z jakéhokoli důvodu nemůžete přijít, dejte nám to prosím co nejdříve vědět. Občas máme na večer nahlášené i náhradníky, ale musíme jim včas zavolat. Samozřejmě můžete poslat za sebe někoho jiného. Kulinářské večery jsou pro malou skupinu hostů (maximálně 12) a máme na ně předem nakoupené suroviny, atd. Je pro nás proto velká starost, pokud se odhlásite na poslední chvíli. Pokud tedy zrušíte účast méně než tři dny před večerem a nebudeme mít k dispozici náhradníky, vstupné v plné výši propadá. V opačném případě se domluvíme na náhradním termínu.

Rozpis termínů Kulinářských večerů na rok 2016

Kulinářské večery pořádáme nejčastěji ve čtvrtky. Při velkém zájmu přidáváme jeden termín navíc, nejčastěji ve středu. U termínů, kde už je jisté, že se budou konat oba dny, najdete i druhý přidaný termín. 

  • Leden - čtvrtek 21. ledna 18:00 + středa 20. ledna 18:00, 
    Drůbeží speciality (František Savkov)
    Cena: 790,- / os.

     
  • Únor - čtvrtek 18. února 18:00 + středa 17. února 18:00, 
    Australská kuchyně (František Savkov)
    Cena: 790,- / os.

     
  • Březen - čtvrtek 31. března 18:00 + středa 30. března 18:00
    Ryby (František Savkov)
    Cena: 790,- / os.

     
  • Duben - čtvrtek 28. dubna v 18:00 + středa 27. dubna 18:00
    Francouzská kuchyně (Jan Hajný)
    Cena: 990,- / os.

     
  • Květen - středa 25. května v 18:00 (+ úterý 24. května 18:00) 
    Kuchyně Jeruzaléma (Michal Hugo Hromas)
    Cena: 990,- / os.

  • Červen - čtvrtek 30. června v 18:00 + středa 29. června 18:00
    Grilování jehněčího a skopového masa (Jan Leitl)
    Cena: 790,- / os.
     
     
  • Červenec - čtvrtek 28. července v 18:00
    Zahradní párty (Michal Hrubý)
    Cena: 990,- / os.

     
  • Srpen - čtvrtek 18. srpna v 18:00
    Italská kuchyně (Jan Hajný)

    Cena: 990,- / os.
      
  • Září - čtvrtek 29. září v 18:00
    Bylinky v kuchyni (František Savkov)
    Cena: 890,- / os.
     
  • Říjen - čtvrtek 27. října v 18:00
    Marocká kuchyně (Michal Hugo Hromas)
    Cena: 990,- / os.
     
  • Listopad - čtvrtek 24. listopadu v 18:00
    Zvěřina (František Savkov)

    Cena: 990,- / os. 

 

Kdo už u nás vařil?

František SavkovFrantišek Savkov

Pan František Savkov je náš nejoblíbenější a tím pádem nejčastější kuchař na Kulinářských večerech. Pracoval čtyři roky jako hlavní kuchař v Německu, jako šéfkuchař v restauraci na Golf Parku Dýšina, kde mu byl přímým nadřízeným Radek Šubrt. Kromě vaření se František věnuje také školení profesionální techniky a dělá živá vaření pro gastro provozy. Nám se líbí jeho přístup, perfektně zvládnutá technika a relativní jednoduchost receptů. V současné době František Savkov pracuje jako šéfkuchař v restauraci Chodská chalupa na Domažlicku.

jan hajnýJan Hajný

S Janem Hajným jsme v říjnu 2015 uspořádali Kulinářské večery na téma Japonská kuchyně. Protože ohlasy byly velmi pozitivní, budeme s Honzou v příštím roce pořádat další večery, které jsou v jeho podání bližší kurzu vaření. Tedy pokud se nechcete jen dívat a dozvědět se spoustu informací, sami si leccos pod Janovým dohledem vyzkoušíte. Jan Hajný se prezentuje na webu www.foodartist.cz. Jeho doménou je například vytváření soch z ledu nebo tuku, vyřezávání ovoce, vedení kuchařských kurzů, atd. Jan Hajný se navíc zajímá o Food Styling, kdy připravuje pro různé společnosti jídlo tak, aby na fotografii perfektně vypadalo. Byť profesně zvládá kuchyně z různých koutů světa, sám má rád naši českou kuchyni.

Roman VaněkRoman Vaněk

Roman Vaněk je český kuchař, gastronom a propagátor kvalitní stravy. Do povědomí veřejnosti se dostal zejména jako zakladatel Pražského kulinářského institutu, ve kterém v současné době figuruje jako ředitel a lektor. Dalšími jeho počiny je například autorský internetový pořad Peklo na talíři, ve kterém se snaží poukazovat na nekalé praktiky potravinářského průmyslu. Mezi jeho knižní bestselery patří Poklady klasické české kuchyně, Kouzlo kuchyně Čech a Moravy a Klenoty klasické evropské kuchyně. V roce 2010 byl rovněž jedním z porotců kuchařské reality show Na nože! Roman Vaněk se stal hostem a zároveň kuchařem našeho Kulinářského večera v říjnu 2013 a 2014. S pomocí hostů připravil vynikající tříchodové menu inspirované recepty ze svých knih. Podívejte se na fotografie z Kulinářského večera z října 2013 s Romanem Vaňkem.

Radek ŠubrtRadek Šubrt

Radek Šubrt, jeden z našich předních českých kuchařů, se po dokončení studií vydal "do světa" na zkušenou. Svou praxi sbíral ve vyhlášených restauracích po celém světě - New Yorku, Německu, Rakousku, Švýcarsku. V roce 2012 účinkoval jako porotce v kuchařské soutěži Master Chef. V současné době vede kurzy vaření, zajišťuje catering, spolupracuje s Miele Gallery Praha a pracuje jako šéfkuchař v několika pražských restauracích. Je majitelem a šéfkuchařem restaurace Amade v hotelu Pachtův palác a majitelem jídelny Na pruhu.  U nás ve studiu se 6. dubna 2011 uskutečnilo vaření s profesionálním šéfkuchařem Radkem Šubrtem. Můžete se podívat na fotografie nebo si o tom přečíst článek.

Jan LeitlJan Leitl

Šéfkuchař Jan Leitl pracuje jako executive chef pro společnost AZ catering, která provozuje v Plzni například Hotel Continental, restauraci Na Spilce a U Salzmannů. V minulosti pracoval ve firmě Intergast, kde prostřednictvím živých vaření působil jako školitel technologií v gastroprovozech (konvektomaty, holdomaty a podobně). V roce 2014 vyhrál stříbrnou medaili na soutěži Intergastra Stuttgart. Jan Leitl se zajímá o nové trendy ve vaření a ovládá i molekulární kuchyni.

Michal HromasMichal Hromas

Michal Hromas se v současné době řadí mezi naše přední etno kuchaře. Jeho hlavními oblastmi zájmu jsou kořeny židovské, arabské a středomořské gastronomie, včetně všech sociálních aspektů, které ke kultuře stolování patří. K jeho četným aktivitám patří spolupráce s firmou Miele, ve které vede předváděcí vaření, přednášková činnost, školení a semináře na téma židovské, arabské a středomořské kuchyně, blog Rozinky a mandle a vedení rozhlasové rubriky Ve vlastní šťávě. U nás ve studiu vařil profesionální kuchař Michal Hromas na Kulinářském večeru v květnu 2012 a na fotografie se můžete podívat zde

Otevírací doba

Pondělí – pátek
9:30–12:00, 13:30–17:00
Po dohodě ráno od 8:00
a večer do 22:00 - více

Kuchyňské studio ELZA

Ing. Michal Štochl
Malé náměstí 99
Rokycany
337 01

tel.: 721 324 124
www.kuchyneelza.cz
www.facebook.com/kuchyne.elza
e-mail: studio@kuchyneelza.cz
michal.stochl@kuchyneelza.cz