Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Tortilla de patatas - tradiční španělská omeleta

Tradiční španělská omeleta, se sušenou šunkou Jamón Iberico Bellota, (tzv. Pata negra) z iberského čuníka, krmeného žaludy.

Suroviny:

300g brambor

3 vejce

200ml olivového oleje extra panenského

Špetka soli

Příprava:

Do pánve menšího průměru nalijeme olivový olej. Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a vložíme do rozehřátého (ne rozpáleného) oleje a osolíme. "Vaříme" brambory v oleji dokud nejsou dokonale měkké. Rozmícháme v misce vejce, slejeme olej z pánve a horké brambory spojíme s vejci. Necháme několik minut odpočinout aby vejce s horkými bramborami vytvořili kompaktní hmotu a vrátíme zpět do pánve. Necháme omeletu hezky opéct ze spodní strany a obrátíme ji na talířek, necháme sklouznout zpět do pánve a dopečeme i z druhé strany. Hotová tortilla by měla být uvnitř krémová. Podáváme nakrájené a obložené sušenou šunkou, nebo ančovičkou, s olivami nebo sýrem.

Sdílet recept na Facebooku