Rusko, to není jen kaviár a vodka!
Tato rozlehlá země rozprostírající se na dvou kontinentech je směsicí různých národností a kultur. Její kuchyně je stejně tak bohatá jako duše jejích obyvatel.
Ruská kuchyně má svůj původ v obyčejné stravě rolníků, kteří často žili ve velmi drsném klimatu. Živili se především obilnými kašemi, bramborami, kapustou, okurkami, cibulí a samozřejmě tmavým chlebem. Využití našly i dary přírody jako např. ryby, zvěřina, houby, bobulovité ovoce a med. Základní potraviny mají v ruské kuchyni stále významné postavení. Nepostradatelnou ingrediencí v ruské kuchyni je kysaná smetana.
Velká územní expanze v 18. století přinesla do ruské kuchyně další postupy a suroviny. Začalo se používat máslo, čokoláda, smetana, zmrzlina, čerstvá zelenina. Za dob panování Kateřiny Veliké ovlivnily carský dvůr a postupně také běžnou ruskou kuchyni suroviny a recepty z Francie, Německa a Rakouska.
Na co se můžete těšit u nás?
Menu:
Solyanka
Moskovskaya buzhenina
Kroshka kartoshka
Gryechka s griby
Kulebyaka
Syrniky
Neváhejte si rezervovat místo na tel.: 721 324 124 , popř. osobně na studiu.
Více na: http://www.kuchyneelza.cz/vareni/