Všechny schůzky si domlouváme předem, abychom se vám mohli plně věnovat. Stačí zavolat nebo napsat a domluvit si schůzku. Těšíme se na vás! :-)

Květnový Kulinářský večer

10.05.2016

Kuchyně Jeruzaléma

Jeruzalém představuje především směsici historie, kultur a náboženství. Staré Město, které je společně s jeruzalémskými hradbami zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO, se tradičně dělí do čtyř čtvrtí (arménské, křesťanské, židovské a muslimské) přitahujících poutníky z celého světa. Říká se, že v Jeruzalémě má každý kámen svou historii a místní zdi drží mnohá tajemství.

Nejtypičtější je zde středomořská kuchyně – tzn. hodně zeKuchyně Jeruzalémaleniny, oliv, olivového oleje, těstovin, rýže. Z masa převážně ryby, drůbež, jehněčí a v menší míře hovězí maso.

Jeruzalém vám díky své poloze umožní ochutnat jak typické židovské, tak i arabské speciality všeho druhu. Vzhledem k tomu, že jak židovská, tak i muslimská kuchyně se řídí náboženskými pravidly, zdejší maso je buď košer nebo halal (v překladu čisté). Islám samozřejmě nepovoluje konzumaci alkoholu, ale i například vepřového masa, a tak nečekejte, že byste si tu dali třeba vepřová žebírka na pivě. Židé rovněž nekonzumují vepřové a navíc nesmějí míchat maso a mléko. Tyto dva pokrmy striktně oddělují. Při jejich konzumaci se zachovávají určité stanovené časové odstupy a tak vám zde kávu s mlékem po obědě většinou nenabídnou.

I přes tato tradiční pravidla, která ne zdaleka všichni obyvatelé striktně dodržují, je Jeruzalémská kuchyně pestrá a rozhodně pro vás bude kulinářským zážitkem.

Místo je možné si rezervovat na tel.: 721 324 124 , popř. osobně na studiu. Více na:http://www.kuchyneelza.cz/vareni/

zpět do archivu novinek